Μπλέξαν οι γραμμές μας....


 Όπως πολύ σωστά λέει και ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ηλίας  Γεωργαλής, ο Δήμος Ξηρομέρου  έχει δυο Νομικά Πρόσωπα, την Κοινωφελής Επιχείρηση και το   ΝΠΔΔ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ", τα οποία έχουν πολλές ίδιες αρμοδιότητες (π.χ. πολιτισμός) με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση και συγκρούσεις όπως έγινε και χθες. Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ.Γεωργαλή ότι θα πρέπει να γίνει ανακατανομή αρμοδιοτήτων και το ένα Νομικό Πρόσωπο να έχει ως αντικείμενο την κοινωνική πρόνοια και το άλλο τα πολιτιστικά.
Τώρα τι ακριβώς έγινε χθες με λίγα λόγια..
Ο πρόεδρος της κοινωφελούς κ. Κώστας Γεωργούλας έφερε ως προ ημερησίας θέμα την  παραχώρηση χώρου στον Παιδικό  Σταθμό Αστακού (το πάνω μέρος και τον αύλειο χώρο) ώστε να λειτουργήσει εκεί το ΚΔΑΠ, επειδή όπως είπε δεν βρέθηκε άλλος χώρος στον Αστακό. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, στο όποιο ανήκουν οι παιδικοί σταθμοί, κ.Βασίλης Μουρκούσης   αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για το θέμα και ότι θα πρέπει πρώτα να πάρει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου. Ο κ. Γεωργούλας επέμενε ότι θα πρέπει  να παρθεί τώρα απόφαση γιατί ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και κινδυνεύει να χαθεί το ΚΔΑΠ Αστακού.

Στο σημείο εκείνο υπήρξε μια διαφωνία σε ποιον ανήκει το κτίριο του Παιδικού Σταθμού Αστακού, δηλαδή στο Νομικό Πρόσωπο ή στο Δήμο Ξηρομέρου, και όταν το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία ο κ.Μουρκούσης φανερά εκνευρισμένος  αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας προφανώς ότι τον "αδειάζουν".

Προσωπική μας άποψη είναι ότι το θέμα θα είχε λυθεί εύκολα αν οι δυο πρόεδροι είχαν συνεννοηθεί καλύτερα..   

Β.Πολύζος

3 σχόλια:

 1. δέν θέλουμε πολιτισμό ....
  Ευχαριστούμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. --Ποιός είναι ο ρόλος και ποιά η αποστολή ! ενός ''αρμόδιου'' σε θέματα
  Πολιτισμού στην Κοινωνία ;
  --Να αποφασίζει και να υπογράφει , απολύσεις Νηπιαγωγών !
  σε Παιδικούς Σταθμούς , και Νηπιαγωγεία !
  αλυζιανή στιχομυθία

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.