Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου:Αίτηση για σύγκληση του Δ.Σ με θέμα τη μεταφορά των αποθεματικών

Προς :
Τον Δήμαρχο Ξηρομέρου
Τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ξηρομέρου
Κοινοποίηση:
Στους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και στα
ΜΜΕΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/4/2015 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΏΝ

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πηγαίνοντας πίσω ακόμα και από τις θολές προεκλογικές τους δεσμεύσεις, όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αλλά ανάγκασε τους Δήμους να λειτουργούν αυτό το διάστημα με βάση αυτούς τους νόμους (π.χ. προσλήψεις, χρηματοδότηση…….)

Στη συνέχεια, πρώτη η Περιφέρεια Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ) μετέφερε τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως αντίστοιχα έπραξε και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης, χρήματα δηλαδή που θα έπρεπε να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.
Στις 20 Απρίλη η συγκυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3 στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δανειστών. Οι παραπάνω υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Μετά το δεκαπενθήμερο άραγε τι ακολουθεί; Μήπως η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ) και η ανταποδοτικότητα των λειτουργιών των δήμων; Μήπως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών;
Αυτές οι ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.
Η απόφαση της συγκυβέρνησης για το Δήμο μας σημαίνει ότι τίθενται σε κίνδυνο αφ' ενός οι λειτουργίες και οι δομές στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Πολιτική, αφ' ετέρου τα έργα που ήδη υλοποιεί και που σκόπευε να υλοποιήσει ο Δήμος είτε με δικά του χρήματα είτε από άλλους φορείς.
Με την Π.Ν.Π. αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η διαπραγμάτευση που συντελείται μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων είναι μακριά και καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, συνολικά του ελληνικού λαού.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου» ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πιστεύει ότι σαν Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε υποχρέωση καταγγείλουμε αυτήν την ενέργεια της συγκυβέρνησης, και να δηλώσουμε ότι δεν θα καταθέσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ.
Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
Ταυτόχρονα, να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους του Δήμου μας και να τους καλέσουμε να απειθαρχήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους
                                                                                                             
                                         Αστακός 22/4/2015                                           
                                Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
                                           Κομπλίτσης Δημήτρης

9 σχόλια:

 1. πολυ καλά κάνει . να μην δώσουν τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμπιστευόμαστε περισσότερο την Τράπεζα Ελλάδος
  παρά τον Δήμο Ξηρομέρου
  ενεργοί απλοί πολίτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.
  ΑΠΛΟΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. H EΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΕ !!!! ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΖΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπραβο. Ανενεργα. Μερκελακια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς τώρα μερκελακια και τσιπράκια είναι 'ενα..

   Διαγραφή
 6. Oλα σέ ένα, αριστερά και πάνω απ' όλα : νοικοκυρεμένα ....
  απο αλυζία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κατα την σκακιστική ορολογία , είναι κίνηση : ματ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.