Τα πράσινα, τα μπλε και τώρα τα ροζ παιδιά;;;
 


Tόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει με  τα πράσινα και  μπλε  παιδιά. Με τις κλαδικές και τα κομματικά γραφεία. Τα "δικά" μας αυτά παιδιά, άλωσαν το ελληνικό δημόσιο με μοναδικό προσόν την κομματική ταυτότητα. 
Πολλά απ' αυτά δεν πάταγαν ούτε το ποδαράκι τους στην δουλειά. Πήραν όμως τις συνταξ-άρες τους και τις εφάπαξ-αρες τους και τώρα προτείνουν λύσεις για ένα... αποτελεσματικό δημόσιο  πίνοντας τσίπουρα στα καφενεία...(υπήρχαν βέβαια και εξαιρέσεις με πολύ καλούς υπαλλήλους που προσέφεραν για να είμαστε και δίκαιοι).
 Φταίμε και μεις όμως σαν κοινωνία συνολικά. Ειδικά στα χωριά της ελληνικής επαρχίας, με την φτώχεια και την εξαθλίωση,  το να διοριστείς στο δημόσιο θεωρούνταν  μεγάλη υπόθεση.  Έπρεπε λοιπόν να βάλεις μέσον."Τι διάολο τόσο αγώνα έκανε το σόι, τόσες ψηφς  δώσαμε στο βουλευτή δεν θα μας κάνει το χατήρι.." . Και όταν ο βουλευτής έκανε το χατήρι, έλεγε ο μπάρμπα -Μήτσος, και ο κάθε μπάρμπα Μήτσος "τώρα πιάσκι απ του δημόσιου δεν έχει ανάγκη". Αργότερα με το ΑΣΕΠ έγιναν βήματα μπροστά. Αλλά και πάλι τα "παραθυράκια" υπήρχαν..


Θα περίμενε κανείς ότι η "πρώτη φορά Αριστερά" , κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, θα έβαζε να τέλος σε τέτοιες πρακτικές. Γι αυτό άλλωστε και ψηφίστηκε από τον κόσμο.  Όμως μια δήλωση σχετικά με την ΕΡΤ  του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη ότι "θα πρέπει να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και ειδικότερα όσοι βοήθησαν να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ", μας τρόμαξε και νομίζουμε ότι  αν ισχύει αυτό μας γυρνάει ξανά στις παλιές καλές  εποχές.

Τώρα δηλαδή έχουν προτεραιότητα τα ροζ παιδιά;; 

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα  γίνει κάτι τέτοιο και όλα τα  παιδιά θα είναι χωρίς χρώμα....

Β.Πολύζος

3 σχόλια:

  1. Γιατί πίστευες ότι θα αλλάξει κάτι? Και επειδή στο μπλογκ σου ασχολείσαι με πιο "πειραγμένα" θέματα σου βάζω και τούτο το θέμα. Όταν θα ανακοινωθεί το δημοψήφισμα, ας δούμε τι διαφορά έχει η εποχή με την εποχή που ζήταγε ο Παπανδρέου δημοψήφισμα και ας δούμε ποιός ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη πολιτική απατεωνιά που έχει διαπραχθεί. Και το φέρνουν γύρω γύρω. Οπότε λίγο ροζ δεν βλάπτει φίλε Βασίλη. Γκέυ και θηλυπρεπείς εποχές ζούμε, ας το λουστούμε. Διότι ο Σύριζα πάντα είχε στις τάξεις του αγωνιστές Συριζαίους. Μην σε ξεγελάει το 3% που έπαιρνε. Ψήφιζαν πασοκ και νδ για να πολεμήσουν το σύστημα από μέσα. και στη μετάλλαξη μας βγήκε λίγο ροζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γενικά ζούμε Βασιλη στην εποχή της ανωμαλίας..να σου πω παράδειγμα που διάβασα και τρελάθηκα;; εταιρία ιχθυοκαλλιεργειας που μολύνει το περιβάλλον στην περιοχή μας πλήρωσε τα έξοδα για την περιβαλλοντικη εκπαίδευση των παιδιών μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 49 ΚΑΙ 50 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.