Νομοθετική ρύθμιση των εξαιρέσεων για τα διαθέσιμα ζητά η ΚΕΔΕ. Μέχρι τότε εμμένει στην απόφαση για μη υλοποίηση της ΠΝΠ

 Νομοθετική ρύθμιση των εξαιρέσεων για τα διαθέσιμα ζητά η ΚΕΔΕ 

Στην εξαίρεση - και νομοθετικά - των πόρων που έχει ζητήσει να μην συμπεριληφθούν στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων που θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, εμμένει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με απόφαση που έλαβε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.

Μέχρι τότε παραμένει η αρχική της απόφαση για μη υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε την περασμένη Παρασκευή η Ολομέλεια της Βουλής

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση που είχε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΚΕΔΕ, με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παύσει τέλος Ιουνίου, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ανέφερε δε ότι η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε «θετικό πρόσημο».


Γ. Καμίνης: «Αρωγοί στην προσπάθεια της χώρας, αρκεί να δοθούν οι διευκρινίσεις που απαιτούνται»

«Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τη χώρα αλλά αυτονόητη υποχρέωσή μας είναι και να εξηγήσουμε στους πολίτες πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό» τόνισε ο κ. Γιώργος Καμίνης μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κατά την παρέμβασή του, τόνισε ότι σήμερα όλοι συμφωνούν ότι ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή των δήμων, δηλαδή μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), ήταν ατυχής. Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον για την τοπική αυτοδιοίκηση να δείξει αλληλεγγύη, υπογράμμισε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρξουν σαφείς διευκρινίσεις, καθώς τα κενά και η ασάφεια που υπάρχουν στην ΠΝΠ, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

«Είναι δεδομένο ότι οι δήμοι θα σταθούμε αρωγοί στην εθνική προσπάθεια, γιατί άλλωστε τι νόημα θα έχει για τους δήμους να διατηρούν αποθεματικά, όταν η οικονομία της χώρας καταρρέει» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι η βεβιασμένη κίνηση της κυβέρνησης αποτυπώνει την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.  «Ζητώ από την κυβέρνηση σαφείς διευκρινίσεις προκειμένου να εξηγήσω και εγώ με τη σειρά μου στους πολίτες της Αθήνας τι πρόκειται να συμβεί, και, έως σήμερα, αυτές τις διευκρινίσεις εγώ και οι υπόλοιποι δήμαρχοι δεν τις έχουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Αθηναίων μετά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. 

0 σχόλια:

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.