Βαρβαρότητα: Θανάτωσαν 30 με 40 ζώα σε Αστακό και Μύτικα..!!

 

Αναστατωμένη είναι η κοινωνία του Αστακού και του Μύτικα μετά την θανάτωση 30 με 40 ζώων, αδέσποτων και οικόσιτων. Τι δηλώνει ο δήμαρχος Ξηρομέρου κ Ερωτόκρητος Γαλούνης και τι ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» κ Ηλίας Γεωργαλής

Αναστάτωση έχει προκάλεσε στον Αστακό η θανάτωση τουλάχιστον 30 με 40 δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων μέσα σε μια μέρα. Η αποτρόπαια αυτή πράξη, φέρνει στην επιφάνεια και την ανάλγητη συμπεριφορά πολλών συνανθρώπων μας, αφού αδιαμφισβήτητα πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση, δεδομένου ότι όλο αυτό συνέβη μόνο σε μια μέρα και μάλιστα η ποσότητα του «ναρκωτικού» που σκορπίστηκε από τους ασυνειδήτους σε όλο το κέντρο του Αστακού, αλλά και το παραλιακό μέτωπο, εξουδετέρωσε μέχρι και τους σκύλους, ή της γάτες-κατοικίδια, που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να διανοηθούν να κάνουν το λάθος, απ ότι φάνηκε, και να τα βγάλουν βόλτα.
Το πογκρόμ αυτό εναντίων των τετράποδων αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων ξεσήκωσε αντιδράσεις και σε επίπεδο παρατάξεων του δήμου Ξηρομέρου. Ο δήμαρχος Ξηρομέρου κ Ερωτίκρητος Γαλούνης, κάνει λόγο για 30 με 40 ζώα, σκυλιά και γάτες, που θανατώθηκαν κυρίως στην περιοχή του Αστακού, αλλά και του Μύτικα. «Καταδικάζω την αποτρόπαια αυτή πράξη η οποία πρόκειται για έγκλημα, είναι απάνθρωπο. Είναι σίγουρα οργανωμένη πράξη, αφού δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το καταγγέλλουμε και το καταδικάζουμε» δήλωσε ο κ Γαλούνης, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «οι άνθρωποι της περιοχής του Αστακού ζούνε με τα ζώα χρόνια τώρα χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό ενώ πολλοί εξαρτώνται επαγγελματικά απ αυτά. Τρέφουν αγάπη προς τα ζώα. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στην περιοχή μας και είμαστε όλοι ανάστατοί και έκπληκτοι. Στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας θα φέρουμε το θέμα προς συζήτηση, ώστε να βρούμε κάποια λύση. Θα κάνουμε κάθε τι που μπορούμε ώστε να προστατέψουμε όλα τα ζώα, είτε αυτά είναι αδέσποτα είτε όχι. Ανάλογα με τις δυνάμεις μας θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν και ότι προβλέπει ο νόμος. Δεν υπάρχει λογική σ αυτό που έγινε. Μπορεί να έγινε και από άλλους και όχι από κατοίκους της περιοχής».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» κ Ηλίας Γεωργαλής, μιλώντας στην «Σ» επαλήθευσε το γεγονός, ενώ συμπλήρωσε ότι η θλιβερή αυτή κατάσταση, που δυσφημεί όλη την περιοχή του Αστακού, προέρχεται πιθανότατα από κάποια διεστραμμένα άτομα, τα οποία φρόντισαν την προηγούμενη εβδομάδα να δράσουν με αντίστοιχο τρόπο και στον γειτονικό Μύτικα.
Ο κ Γεωργαλής, δεσμεύτηκε ότι θα φέρει τον θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξηρομέρου, ώστε η δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η πρότασή του μάλιστα είναι, ο δήμος να προχωρήσει σε καταγραφή των αδέσποτων, στην στείρωσή τους και στην μεταφορά τους σε περιφραγμένο χώρο. Πέραν όμως αυτών, ο κ Γεωργαλής ανέδειξε και μια άλλη κατάσταση που επικρατεί στον Αστακό, αλλά και σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου Ξηρομέρου και συγκεκριμένα από τον Αστακό μέχρι και τον Μύτικα. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ Γεωργαλής, κυκλοφορούν αδέσποτα στους δρόμους και τις παιδικές χαρές του Αστακού, αλλά και στον δρόμο προς τον Μύτικα κατσίκια, πρόβατα και αγελάδες.
Εκτός των όσων είπε στην «Σ» ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» κ Ηλίας Γεωργαλής εκδόθηκε από την παράταξή του η εν λόγω ανακοίνωση: «Τις τελευταίες μέρες στον Αστακό δεκάδες σκυλιά έπεσαν θύματα της ανάλγητης συμπεριφοράς κάποιων που γέμισαν με φόλες την περιοχή της παραλίας και του κέντρου.
Στις κοινωνίες αγρίων άλογη βία απέναντι στα ζώα δεν υπάρχει. Η άλογη βία απέναντι στα ζώα είναι χαρακτηριστικό των «πολιτισμένων» κοινωνιών. Είναι η ψυχική ασθένεια ανισόρροπων που βρίσκουν διασκεδαστικό το ψυχορράγημα ενός σκύλου; Είναι η ευκαιρία τουριστικής «επιχείρησης αρετής» για να φανούμε ευρωπαίοι ενόψει καλοκαιριού; Όπως και νάχει, επειδή η αγριότητα έχει επαναληφθεί πολλές φορές, πέρα από τις ποινικές ευθύνες των ανισόρροπων δραστών (ως Συμπολιτεία καταγγείλαμε στην αστυνομία το γεγονός και ζητήσαμε την αυτεπάγγελτη παρέμβασή της), εδώ τίθεται ζήτημα παρέμβασης της οργανωμένης κοινωνίας και του δήμου. Το πρόβλημα των αδέσποτων πρέπει να λυθεί με τρόπο που να δείχνει ότι δεν είμαστε όλοι ψυχικά νοσούντες, που να δείχνει ότι το στίγμα της αγριότητας δεν αφορά την κοινωνία ολόκληρη. Άμεσα ο δήμος να μεριμνήσει για την καταγραφή, τη σήμανση και τη στείρωση των αδέσποτων καθώς και για τη μεταφορά τους σε περιφραγμένο χώρο που να διασφαλίζει συνθήκες ευζωίας, σίτισης και περίθαλψης.
Αν ο δήμος ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία θα βρει στην κοινωνία πολλούς εθελοντές…»

5 σχόλια:

 1. αίσχος....αυτα τα πραγματικα "ζώα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ψυχοπαθεις κανιβαλοι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ντροπή Βασίλη γιαυτόν ή αυτούς που το έκαναν. Στις στροφές από Κουβαρά προς τον Μαχαλά είναι εδω και 3 χρόνια 4 αδέσποτα. Τα 2 είναι ράτσας και τα παράτησαν προφανώς ηλίθιοι ιδιοκτήτες επειδή γέρασαν ή τα βαρέθηκαν. Έχω διαπιστώσει ότι είμαστε 5-6 άνδρες και γυναίκες που σχεδόν καθημερινά, σε 2 συγκεκριμένες στροφές, αφήνουμε όταν περνάμε φαγητό και νερό. Να τα δεις φίλε,... από χιλιόμετρα ακούνε τις διαφορετικές μηχανές των οχημάτων μας και τις γνωρίζουν και κάνουν σαν τρελά όταν μας βλέπουν. Ευτυχώς δεν τους έριξε κανένας μέχρι τώρα φόλα.
  Σε κανένα Δήμο στη περιοχή δεν υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία και εγκαταστάσεις για διαχείριση αδέσποτων. Οι νόμοι είναι αυστηροί και εκδίδονται συνεχώς εντολές από την Περιφέρεια και το Υπουργείο.. Οι δήμοι φωνάζουν ότι απαιτούνται πολλά χρήματα και προσωπικό για όλα αυτά και έχουν δίκιο. Και στο μεγάλο δήμο του Αγρινίου δεν υπάρχει η προβλεπόμενη δομή διαχείρισης. Στο δικό μας μικρό δήμο με τις τόσες ελλέιψεις, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα
  Υπάρχει και ο εθελοντισμός. Αλλά: Πρέπει να βρούμε οικόπεδο. Να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις με ειδικό οίκημα για σκυλιά-κλουβιά-φως- νερό -αποχέτευση κλπ. Να βρούμε εθελοντές κτηνιάτρους-προσωπικό- σκεύη σίτισης- καθημερινή τροφή-φάρμακα- φύλακες, σύμφωνα με τα πρότυπα και της Διεύθυνσης Υγιεινής. Τόσοι φιλοζωικοί σύλλογοι (εθελοντές δηλαδή), αδυνατούν να κινηθούν σε αυτό το επίπεδο για τους παραπάνω λόγους. Έγραψα κάπου ότι ολόκληρο Αγρίνιο 100000 κατοίκων και δεν έχει φτιάξει ακόμα τέτοιες δομές για τα αδέσποτα. Το φταίξιμο όμως ανήκει περισσότερο σε μας τους ίδιους που παίρνουμε χαλαρά- χαλαρά ένα σκυλάκι στη μικρή κόρη η γιο ...μετά από λίγα χρόνια ή όταν γεράσει ή όταν το βαρεθούμε το αφήνουμε στο δρόμο στο έλεος του κάθε "μπόγια" που θα ρίξει φόλα. Τα δε αδέσποτα ζευγαρώνουν συνεχώς και το πρόβλημα μεγαλώνει. Στο εξωτερικό τα θέματα αυτά έχουν λυθεί από καιρό. Τώρα τελευταία και στην Ελλάδα κάτι φαίνεται να κινέιται. Πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που επιβάλλει υπέρογκα ποσά σε κάποιον που κακοποιεί ζώα.
  Χρήστος Κολοβός Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Με την βία και τον αυταρχισμό , έναντι των 13 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς
  συμφωνεί ο κ. Κολοβός ώς Δημοτικός Σύμβουλος ;
  Γιατί-άραγε- σωπαίνουν και δέν μιλούν ...
  Απο Χωριό του Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.