Συνεχίζουν και σήμερα Κυριάκη την απεργία οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες «Αστερίας ΑΕ»

 

 Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις Ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες «ΑΣΤΕΡΙΑΣ ΑΕ» στον Αστακό (η μονάδα βρίσκεται μεταξύ Αστακού και Μύτικα) της Αιτωλοακαρνανίας, με κύριο αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων αρκετών μηνών.Σε νέα γενική τους συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθές Σάββατο 16 Μάη, μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης, αποφάσισαν ομόφωνα νέα απεργία για την Κυριακή 17 Μάη 2015 με την στήριξη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά.

Οι εργαζόμενοι καλούν όλους τους φορείς της περιοχής να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους.Στο πλευρό τους βρέθηκαν σήμερα αντιπροσωπεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και πολυμελής αντιπροσωπεία ταξικών σωματείων από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το οποίο στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους. Όπως τονίζει, «η απλήρωτη εργασία δεν είναι γνώρισμα μόνο σε αυτή την επιχείρηση αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις και κλάδους». Καλεί όλους τους εργαζόμενους μέσα από τα ταξικά σωματεία, να απαιτήσουν – διεκδικήσουν με τον αγώνα τους, όχι μόνο αυτά που τους χρωστούν αλλά και για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους . Να απαιτήσουν τώρα από την κυβέρνηση με νόμο την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για συζήτηση και διεκδικώντας τις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης.

 http://www.agrinioculture.gr

5 σχόλια:

 1. ντροπή τόσο καιρό απλήρωτοι οι άνθρωποι και δεν ασχολήτε καννένας. μας νοιάζει μόνο πως θα καθαρίσουν οι ντεμπελχανάδες τα οικοπεδά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. η δημοτική αρχή και όλες οι παρατάξεις θα έπρεπε κανονικά να ήταν εκεί και να συμπαρασταθούν στον κόσμο ..να δείξουν οτι δεν είναι μόνοι τους αλλα που! τους αποσχολούν αλλά τα μπάσκετ και τα ποδόσφαιρα ντροπή!
  Από Αλυζία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΝΕΝΑΝ! ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ο απλός κόσμος είναι μαζί τους ! ολοι είμαστε μαζί τους! οι πολιτικοί πότε δεν ήταν με τον κόσμο!

  από χωριό της Αλυζίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.