Η κριτική στους αγρότες....η τσάπα ..και τα ..ΙΚΕΑ..

  • στις Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015 -
  • 1 σχόλια


 

Κύριε Διαχειριστά,


Επειδή τον τελευταίο καιρό διαβάζω, όλο και πιο πολύ είναι αλήθεια, σκληρές κριτικές για τους αγρότες  του τύπου «κάθονται όλοι μέρα στα καφενεία και εισπράττουν τις επιδοτήσεις και δεν μαζεύουν ούτε τις ελιές τους, χρησιμοποιούν ξένους εργάτες …., δεν πληρώνουν φόρους κλπ.» θα ήθελα να  τα πω εξής:

Πράγματι, δικαίως γίνετε η κριτική αυτή σε πολλές περιπτώσεις, αφού και παρανομίες -παρατυπίες υπήρξαν (και με ευθύνη των αγροτών) σχετικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις -όμως που δεν έγινε αυτό στην Ελλάδα; Μήπως  δεν έγινε  στα έργα του ΕΣΠΑ; Μήπως στις επιδοτήσεις   από το ΟΑΕΔ για τους επαγγελματίες; νομίζουμε παντού- αλλά και υπάρχουν  αγρότες  που δεν παράγουν με ευθύνη εδώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού με την εφαρμογή της τελευταίας ΚΑΠ(2005-2014) αποσυνδέθηκε η επιδότηση από την παραγωγή και έτσι μπορούσες με μια δήλωση τον χρόνο (ΟΣΔΕ), δηλαδή ότι διαθέτεις ένα αγροτεμάχιο πολλές φορές ανεξαρτήτως αν το καλλιεργείς  να εισπράξεις την επιδότηση. Όσοι είμαστε από το Ξηρόμερο ξέρουμε τι έγινε με την περίπτωση των καπνών.

Όμως, να γίνετε κριτική από ανθρώπους που έχουν τόση σχέση με τα αγροτικά όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο , που βλέπουν τσάπα και το νομίζουν ότι είναι ντεκόρ …από τα ΙΚΕΑ, είναι λίγο άδικο.


Και το πιο αστείο ξέρετε τι είναι? Πολλοί από αυτούς διαθέτουν και κτήματα με ελιές και κλπ. από την πατρική περιουσία . Είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν αφιερώσει ούτε 10 λεπτά από την ζωή τους να δουν πόσο «εύκολη» δουλειά είναι το μάζεμα της ελιάς. Και είμαι ακόμη πιο σίγουρος ότι δεν ξέρουν ούτε κατά που πέφτουν τα χωράφια τους..!!( υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις και ευτυχώς είναι αρκετές που άνθρωποι διαφορών ειδικοτήτων και επαγγελμάτων, λαμπροί επιστήμονες κλπ., που και τις ελιές τους μαζεύουν και ενδιαφέρονται για την πατρική τους περιουσία καλυτέρα από πολλούς αγρότες).

Όλοι αυτοί λοιπόν οι «ξερόλες» που  σπούδασαν από τις αγροτικές επιδοτήσεις και ένα μέρος αυτών καταλήγει στην τσέπη τους ( να βοηθήσει τα παιδιά του ο γέροντας αγρότης πατέρας)  πού υπερφορτώνουν το πορτ μπαγκάζ  του αυτοκίνητου τους με τα «καλούδια» από το χωριό είναι οι πιο σκληροί επικριτές..

Αλλά έτσι είναι στο Ελλάντα είμαστε  ειδήμονες  για όλους και για όλα…Φιλικά, ένας αναγνώστης..                               

1 σχόλιο:

  1. ν'αγιασει το στόμα σου ή μαλλον το χέρι σου , έτσι ακριβώς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.