Έληξε η προστασία από κατασχέσεις της εφορίας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

  • στις Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 -
  • 0 σχόλια

Έληξε η προστασία από κατασχέσεις της εφορίας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων  Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε υπενθυμίζει σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ότι η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί στους οφειλέτες λόγω capital controls (αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης) ουσιαστικά έχει λήξει από την 1η Νοεμβρίου. Οι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν είτε στην πάγια ρύθμιση του νόμου 4152/2013 είτε να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους με βάση τον νόμο 4174/2013 (σ.σ οι δύο αυτές ρυθμίσεις επιτρέπουν την τακτοποίηση οφειλών το πολύ σε 24 δόσεις). Επίσης θα πρέπει να δηλώσουν στο Taxisnet τον τραπεζικό λογαριασμό που θα μπορεί να προστατευτεί από κατάσχεση (μέχρι του ορίου των 1.250 ευρώ).

Το μήνυμα της ΓΓΔΕ αφορά όσους δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στη Φορολογική Διοίκηση ή έχουν απολέσει χορηγηθείσες ρυθμίσεις (όπως για παράδειγμα τη ρύθμιση των 48 ή ακόμη και των 100 δόσεων).
Τέλος, η ΓΓΔΕ προειδοποιεί ότι προκειμένου να μην απολεσθούν οι ισχύουσες ρυθμίσεις (για χρέη στη Φορολογική Διοίκηση) πρέπει οι οφειλέτες να εξοφλούν ή να τακτοποιούν άμεσα τις νέες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές τους, καθώς και να υποβάλλουν τις κατά περίπτωση απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον τελευταίο νόμο, όποιος δεν πληρώνει τα χρέη του μέσα σε 30 ημέρες από τη στιγμή που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα, τότε η ρύθμιση θα χάνεται με τη συμπλήρωση 30 ημερών. Η διάταξη θα ενεργοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου.


Διαβάστε την ανακοίνωση της ΓΓΔΕ

0 σχόλια:

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.