Ακυρώνει το εργοστάσιο βιομάζας στη Χρυσοβίτσα ο κ.Πάνος Σκουρλέτης

 

ΠΗΓΗ:http://xiromeronews.blogspot.gr/
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε στην ακύρωση των επενδυτικών σχεδίων για την εγκατάσταση εργοστασίου βιομάζας στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου. 
     Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης έκανε δεκτές τις προσφυγές και ακύρωσε την απόφαση έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, χαρακτηρίζοντας μη νόμιμη την απόφαση.
      Ως γνωστόν με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, που λήφθηκε στις 13/04/2016, με Αριθ. πρωτ: 536/33751, είχαν εγκριθεί θετικά οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το έργο «Παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας, ισχύος 1MW» της ατομικής επιχείρησης «ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», στη θέση «Κλημάτια» της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, Δήμου Ξηρομέρου.
    Μετά την απόφαση του υπουργού για την ακύρωση της εγκατάστασης της βιομάζας η οποία θα δημοσιευτεί στο Διαυγεια σε λίγες μέρες, δικαιώθηκε ο δύσκολος και επίπονος αγώνας της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας στην περιοχή της Χρυσοβίτσας.

4 σχόλια:

 1. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γράψαμε στα παλαιοτέρα των υποδημάτων μας τους ειδικούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες που έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον περιβάλλον γι’ αυτό και προχώρησαν στην έκδοση των περιβαλλοντικών όρων προς χάριν της μάζας και όχλου των άσχετων δηλαδή και των μη ειδικών οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τα γνωστά ανεμόπτερα των blogs δημιουργήσαν ένα «κλίμα». Όλα λοιπόν για το πολιτικό κόστος μην χάσουμε μερικά ψηφαλακια και δεν πάνε «στο διάολο» και οι επενδύσεις ….σε μια εποχή που η χώρα μας έχει ανάγκη από επενδύσεις… Αλλά εμάς τι μας νοιάζουν οι επενδύσεις έχουμε το βαθύ κομματικό κράτος…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε ! 7 : 55
  Η άποψή σου ειναι σεβαστή , είναι όμως μειοψηφική 1 %
  Η άποψη των περισσοτέρων απο εμάς ειναι πλειοψηφική 99 %
  Ετσι λειτουργεί η δημοκρατία 50 % + 1 (Μία) ψήφο παραπάνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. To ξέρω αγαπητε φίλε 1:29 . Είναι η πλειοψειφία του όχλου και μάζας και εδω είναι το μεγάλο πρόβημμα για τις σύγχρονες δημοκρατίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε ! 4 : 53
  Δέν είμαστε στην εποχή του μεσαίωνα ,
  απο τότε μέχρι σήμερα έχουν εξελιχθεί οι άνθρωποι ως μέλη μιας κοινωνίας.
  επομένως έχει εξελιχθεί και η συμπεριφορά της κοινωνίας στο σύνολο της προς το καλύτερο και με τα λάθη μας αν μπορούμε να το πούμε έτσι ως ξεχωριστά μέλη και ως κοινωνία.
  νομίζω οτι δέν ταιριάζουν χαρακτηρισμοί στην δική μας κοινωνία που α αναφέρονται παραπάνω.
  επομένως

  και

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.