ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Ο Δήμαρχος Δεσκάτης Γρεβενών έχει 100 κιλά καρύδια.!!!
Ο Δήμαρχος Δεσκάτης Γρεβενών έχει 100 κιλά καρύδια.!!!! Τι πάρα πάνω είχα κάνει εγώ, όταν πήγα να πάρω το Ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αστακού και οι φίλοι συνάδελφοι πέσανε να με φάνε, ζήτησαν και την τιμωρία μου από τον Ιατρικό Σύλλογο και το χειρότερο με κάλεσαν να ζητήσω και συγνώμη από πάνω .!!!
Καλέ μου φίλε και συνάδελφε Γιάννη, μετά το σημερινό περιστατικό με τον Δήμαρχο Δεσκάτης, ο οποίος πήρε το ασθενοφόρο, χωρίς όχι απλά να τον εμποδίσει ο γιατρός του Κ.Υ. Δεσκάτης, αλλά τον βοήθησε, να βάλουν τον τραυματία στο ασθενοφόρο, σε ερωτώ;
Δεν αισθάνεσαι την ανάγκη μετά από την πλήρη δικαίωσή μου με αυτό το περιστατικό να μου ζητήσετε δημόσια συγνώμη;
Ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος δεν χρειάστηκε να κάνει δεύτερες σκέψεις, μόλις είδε να κείτεται στο έδαφος γεμάτος στα αίματα νεαρός όταν με την μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.
Ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου, πήγε στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, πήρε τα κλειδιά του ασθενοφόρου και οδήγησε το όχημα στο σημείο του ατυχήματος για να παραλάβει τον τραυματία και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Γρεβενών. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αργά το μεσημέρι βρέθηκε εντελώς τυχαία στο τόπο του ατυχήματος, επιστρέφοντας από αυτοψία σε έργα του Δήμου και σοκαρίστηκε όταν είδε τον νεαρό μοτοσικλετιστή να βρίσκεται στο έδαφος με το κεφάλι του γεμάτο στα αίματα χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.
«Επικοινώνησα αμέσως με το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, αλλά το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω άδειας ρεπό του οδηγού. Προς τιμήν τους ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με ιδιωτικό αυτοκίνητο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες».
Η Δεσκάτη απέχει από τα Γρεβενά 60 χλμ, αλλά για να έλθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που σταθμεύει στο νοσοκομείο και να επιστρέψει μεταφέροντας τον τραυματία θα χρειαζόταν τουλάχιστον δυο ώρες. Φοβούμενος για την υγεία και την τύχη του νεαρού, ο Δήμαρχος δηλώνει ότι «δεν δίστασα ούτε μια στιγμή, πήγα στο κέντρο υγείας, πήρα τα κλειδιά του ασθενοφόρου από την υπηρεσία και το οδήγησα ο ίδιος στο σημείο του ατυχήματος». Ο γιατρός και η νοσοκόμος προσέφεραν στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες και το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το νοσοκομείο Γρεβενών. «Πριν προλάβω να κάνω τα πρώτα χιλιόμετρα, συνάντησα στο δρόμο συμπολίτη μας που πριν να συνταξιοδοτηθεί ήταν οδηγός ασθενοφόρου του κέντρου υγείας». Ο Δημήτρης Καραστέργιος τονίζει ότι ο άνθρωπος προθυμοποιήθηκε να πραγματοποιήσει ο ίδιος την διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο. Μισή ώρα μετά, κι ενώ το ασθενοφόρο κατευθυνόταν στα Γρεβενά, ο κανονικός οδηγός του που είχε ρεπό συνάντησε το ασθενοφόρο στο μέσο της διαδρομής, όπου το παρέλαβε για να μεταφέρει τον νεαρό στο νοσοκομείο των Γρεβενών. Ο νεαρός τραυματίας νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου με τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του. Ο Δήμαρχος Δεσκάτης επισημαίνει ότι οι πολίτες του Δήμου του διατρέχουν κίνδυνο όταν ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου απουσιάζει σε ρεπό, άδεια ή για λόγους υγείας. Αναφέρει ότι χρειάζεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση - για να μην θρηνήσουμε θύματα - να γίνει πράξη η διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγο διάστημα η οποία ορίζει ότι στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας χρέη οδηγού ασθενοφόρου μπορούν να αναλάβουν οι οδηγοί πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των δήμων με ειδικότητα οδηγού.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Και με τον πιο Ιερό όρκο που έχω, στην ζωή των παιδιών μου, αν χρειασθεί θα το πάρω και όποιος έχει τα κότσια να με εμποδίσει. Θα πρέπει να ξέρει, εγώ είμαι αποφασισμένος να πεθάνω (και να μην ξαναακούσω εδώ γελάνε, γιατί θα πέσει πολύ κλάμα). Αυτός θα είναι αποφασισμένος να πεθάνει. Τελεία και παύλα.
Το παιγνίδι την επόμενη φορά θα παιχθεί με τους δικούς μου κανόνες. Αυτό να το σκεφθούν καλά, όσοι έχουν άλλες απόψεις.!!!

Αστακός 2/8/2016

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

12 σχόλια:

 1. Γιάννης Καρναβάς2 Αυγούστου 2016 - 6:47 μ.μ.

  Μαλισταααααααα !!!!! Οποιος έχει διαφορετική άποψη , πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει !!! Στά'ι'κοοοοο μαζέψου ..έχεις ξεφύγει τελείως !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ
  ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ,
  ΣΕ ΩΡΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ 11.20 μ.μ δεν είχα την ευτυχία να λάβω την απόλυτη κλασική παιδεία ,αφού προέρχομαι από αγροτική οικογένεια .Όμως είχα την τύχη να πάρω ψήγματα κλασικής παιδείας. Έτσι σε ένα από αυτά ο Μέγας Πλάτων λέει :Επιστήμη χωριζομένη Αρετής, Πανουργία ου Σοφία φαίνεται.!!!!!!
  Εγώ λοιπόν από μία συγνώμη δεν περιμένω τίποτα και το ανέφερα, γιατί οι καλοί μου συνάδελφοι με είχαν καλέσει, να ζητήσω εγώ συγνώμη .
  Είναι πραγματικά μεγάλη Αρετή με την Αρχαιοελληνική έννοια , όταν ένας Επιστήμονας και μάλιστα της Υγείας , έχει κάνει λάθος, να βρίσκει το θάρρος, να ζητάει συγνώμη.
  Διαφορετικά η κοινωνία δεν τον καταδικάζει απλά , αλλά τον οικτίρει .
  Επομένως εγώ από την συγνώμη δεν έχω να κερδίσω τίποτα, αφού μετά και από αυτό το περιστατικό , το οποίο έγινε πρώτο θέμα στο Πανελλήνιο ,αισθάνομαι πλήρη δικαίωση, την οποία μου μετέφεραν χιλιάδες φίλοι μου , αλλά έχουν να κερδίσουν εκείνοι οι οποίοι οφείλουν την συγνώμη .
  Τώρα στον κύριο Καρναβά δεν έχω να απαντήσω τίποτα ,αφού αδυνατεί να κατανοήσει κάποια πράγματα και του εκφράζω απλά την συμπάθειά μου……….
  Dr. Παναγιώτης Στάϊκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ,
  ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ
  ΓΙΑ ΩΡΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΑΡΕΤΗ !
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΑΔΟ : ΙΑΤΡΙΚΩΝ , ΚΛΑΣΙΚΩΝ , ΓΕΟΠΩΝΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ,
  ΟΥΤΕ ΤΟΠΟ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΑ , ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γιάννης Καρναβάς4 Αυγούστου 2016 - 9:48 π.μ.

  Ωραία !! Υπέροχα...Ανθός των ψηγμάτων της κλασικής παιδείας που Είχατε την τύχη να μυηθείτε , Είναι η αδυναμία και η άρνηση να δεχτείτε την διαφορετικότητα και την αντίθετη άποψη, με αποτέλεσμα να την αντιμετωπίζεται ώς ..απειλή και να ανταποδίδεται !!! Ναί έχετε απόλυτο δίκιο γιατρέ . εγώ αδυνατώ να την κατανοήσω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΟΣ ΣΤΑΙΚΟΣ ΠΟΣΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΝΟΣΟΚΟΜΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. O ανθρωπος κινειται στα ορια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΦΙΛΕ ! ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑ !
  ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ
  ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ.
  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ !
  ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥθΟΡΜΗΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
  Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΛΟΝΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΗ.
  ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
  ΟΤΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΑΙΚΟΣ , ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
  ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΧΑΡΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ , ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ , ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΙΩΝΤΑΙ , ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
  ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ.
  ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΡΕΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ !
  ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΪΚΟΥ !
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
  ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιαννης Καρναβας5 Αυγούστου 2016 - 1:08 μ.μ.

   Φίλε μου Σπύρο, δεν θα διαφωνήσω καθόλου με την άποψη σου , άλλωστε η δική μου ένσταση δεν εχει να κανει με το ποιός είναι ο γιατρός , αλλα καθαρά και μόνο με τον τρόπο έκφρασης του...Τό θεωρώ αδιανόητο να 'απειλεί ' τόσο απροκάλυπτα τόν όποιον έχει διαφορετική άποψη απο κείνον...Θά δανιστώ λοιπόν κι εγώ , ( είμαι αγράμματος και δεν εχω την δυνατότητα να παράγω εύκολα σκέψη ) το πολύ εύστοχο απόφθεγμα που λέει : Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια , πρέπει να το δείχνει κιόλας ανά πάσα στιγμή !!!...

   Διαγραφή
  2. Γιαννης Καρναβας5 Αυγούστου 2016 - 1:15 μ.μ.

   Βρέ Σπύρο μου , ξαναδιάβασέ το σε παρακαλώ ...τον επίλογό του !!! Ελεος , αρνούμαι να δεχθω ότι αυτός που το έγραψε , είναι φυσιολογικός νους !!....στον αντιπαραθέτω :Και με τον πιο Ιερό όρκο που έχω, στην ζωή των παιδιών μου, αν χρειασθεί θα το πάρω και όποιος έχει τα κότσια να με εμποδίσει. Θα πρέπει να ξέρει, εγώ είμαι αποφασισμένος να πεθάνω (και να μην ξαναακούσω εδώ γελάνε, γιατί θα πέσει πολύ κλάμα). Αυτός θα είναι αποφασισμένος να πεθάνει. Τελεία και παύλα.
   Το παιγνίδι την επόμενη φορά θα παιχθεί με τους δικούς μου κανόνες. Αυτό να το σκεφθούν καλά, όσοι έχουν άλλες απόψεις.!!!

   Διαγραφή
 10. Φίλε μου Γιάννη !
  Ωφελεί περισσότερο την τοπική μας κοινωνία !
  να εξετάσουν απο κοινού , φορείς υγείας και αυτοδιοίκησης , ένα νέο στοιχείο που αναφέρεται στην ανάρτηση του κ. Παν. Σταϊκου (νέα διάταξη που επιτρέπει σε κάποιους δήμους να αποσπούν για τις ανάγκες των αντίστοιχων κέντρων υγείας της περιοχής των , προσωπικό ειδικότητας διπλωματούχων οδηγών)
  παρά να προσπαθούμε εμείς οι απλοί δημότες , να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί ένα ιατρικό γεγονός , μέσα σε αντικειμενικά ακραίες-οριακές καταστάσεις και βεβαίως σεβόμαστε όλες τις απόψεις των Γιατρών μας.
  Ο κ. Παν. Σταϊκος ενδεχομένως γνωρίζει καλύτερα το θέμα της νέας διάταξης και μπορεί εάν δύναται να μας έλεγε περισσότερα εδώ ή σε άλλη ανάρτηση.
  καλό μεσημέρι σε όλους μας !
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.