Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Αδυναμία και ανικανότητα της δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει ασφαλές νερό στους πολίτες.

  • στις Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 -
  • 0 σχόλια

  https://4.bp.blogspot.com/-k3DFeUdrYXY/V8Pz1CvswyI/AAAAAAAAkC8/0BlS8WnrIDYLEPoYWjAJp7Av9o57oDCqACLcB/s1600/sympoliteia%2Bxiromeriton%2Bgia%2Bidreysi%2B29.8.2016.jpg


 


Πριν παραθέσουμε το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγιεινής θέλουμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.

1. Είχαμε καταγγείλει ότι από το Σεπτέμβριο του ´14, που ανέλαβε το Δήμο Ξηρομέρου η νέα διεύθυνση υπό τον κ. Γαλούνη, μέχρι την Άνοιξη του ´16 δεν είχε γίνει τίποτε, καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της παροχής ασφαλούς ποιοτικά και ποσοτικά νερού και με βάση τα έγγραφα της Διεύθυνσης Υγιεινής δικαιωνόμαστε.
2. Είχαμε παρατηρήσει ότι από την Άνοιξη και μετά, από φόβο και μόνο είχαν αρχίσει να γίνονται κάποιες σωστές κινήσεις και εδώ επιβεβαιωθήκαμε, γιατί όπως φαίνεται από το έγγραφο έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη εναντίον του Δήμου Ξηρομέρου.
3. Αργότερα καταγγείλαμε τη κατάσταση που επικρατεί με το νερό στο Καραϊσκάκη, όπου και πάλι δικαιωθήκαμε όταν έκλεισαν οι δύο βρύσες και από τη διαπίστωση ότι η δημοτική αρχή δεν έχει αναφέρει καθόλου (από άγνοια;;) την υδροληψία από την πηγή Μεγάλο Πηγάδι και η οποία σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υγιεινής πρέπει να απαγορευθεί.
4. Καταγγείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι σε δημότες, όταν αυτοί με επώνυμη αναφορά ανέδειξαν το ζήτημα με τις παράνομες συνδέσεις, αναδεικνύοντας ουσιαστικά το πρόβλημα της διαπλοκής,της ρουσφετολογίας και της συναλλαγής και έμμεσα έναν από τους πιο σημαντικούς λογούς που ο Αστακός δεν έχει νερό.
5. Επισημάναμε ότι όσο δεν απομακρύνονται τα ποιμνιοστάσια, η απαγόρευση κατανάλωσης του νερού θα συνεχίζεται και ότι η απομάκρυνση παρά την επιμονή της Διεύθυνση Υγιεινής, είναι ευθύνη του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου.
6. Το έγγραφο αναδεικνύει ανάγλυφα όλες τις αδυναμίες και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, στην όποια προσπάθεια καταβάλλει για να εξασφαλίσει ασφαλές νερό στους πολίτες.
Κλείνοντας να απευθύνουμε μερικά ερωτήματα στο Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο.
Γιατί δεν ενημέρωσαν τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και κατ´ επέκταση τους δημότες ως όφειλαν;
Γιατί διαβεβαίωναν ψευδώς ότι συνεργάζονται άψογα με τη Διεύθυνση Υγιεινής και ότι το νερό είναι ασφαλές;
Τι εμποδίζει τους υπεύθυνους του Δήμου να δώσουν τα στοιχεία της κτηνοτροφικής μονάδας στη Διεύθυνση Υγιεινής πέρα από σχέσεις διαπλοκής;
 
Περιμένουμε απαντήσεις..0 σχόλια:

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.