Ο Δήμος Ξηρομέρου, τα τέλη ύδρευσης και μερικές (εύλογες) απορίες...

  • στις Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2016 -
  • 0 σχόλια
 Αποτέλεσμα εικόνας για σφραγιση παροχων υδρευσης 

Γράφει ο Λευτέρης Μάντζαρης,
επικεφαλής της  «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών»

Αποτέλεσμα εικόνας για ελευθεριος μαντζαρης συμπολιτεια ξηρομεριτωνΞαφνικά και χωρίς λόγο για τους περισσότερους δημότες,φυσιολογικά όμως για τους γνωρίζοντες τα πράγματα ,ο Δ. Ξηρομέρου "απειλεί" ότι θα σφραγίζει τις παροχές όσων πολιτών δεν πληρώνουν τα τέλη ύδρευσης .
Ο λόγος ειναι ότι τα οικονομικά του δήμου είναι υπό κατάρρευση και απειλείται ο Δήμος να τεθεί υπό επιτήρηση,έχοντας ξεμείνει από έσοδα,τα οποία το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2016 υστερούν απελπιστικά.
Οι υπεύθυνοι που δεν έχουν αφήςει τίποτε όρθιο,που δε σέβονται ούτε ανθρώπους ούτε νόμους,επικαλούνται το άρθρο 5 του κανονισμού ύδρευσης για να αποκτήσει η απειλή τους κύρος και νομιμότητα,τη στιγμή που έχουν κάνει τον κανονισμό ύδρευσης σουρωτήρι.
Πιο συγκεκριμένα
1) βάσει του κανονισμού ύδρευσης(ΚΥ)αρθρο 5 η καταμέτρηση κατανάλωσης γινεται κάθε τέσσερις(4)μήνες,όταν είναι γνωστό ότι στην Δημοτική Ενότητα Αστακού για δυο περίπου χρόνια δε γινόταν καταμέτρηση,με αποτέλεσμα όταν ήρθαν τα συγκεντρωτικά των δύο ετών,έχοντας καταναλώσει η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών πάνω από 120 κυβικά αυτά τα δύο χρόνια, χρεώθηκαν με το ανώτερο τέλος των 1,20 ευρώ το κυβικό.
Για παράδειγμα αν κάποιος ειχε καταναλώσει 140 κυβικά στη Μαχαιρά τα τελευταία δύο χρόνια θα επρεπε αν η καταμέτρηςη γινόταν ανά τετράμηνο να πληρώσει 140•0,23=32,20 ευρώ,όταν όμως η καταμέτρηση γινεται μια φορά στα δύο χρόνια τότε εχουμε 140•1,20=168 ευρώ,διαφορά,τεράστια την όποία καλείται να πληρώσει ο δημότης άδικα.
2)Βάσει του κανονισμού(άρθρο 5)και ενώ έχει βεβαιωθεί η οφειλή του δημότη,η διακοπή που διενεργείται γίνεται κατόπιν εντολής του δημάρχου η του αρμόδιου αντιδημάρχου.
Πως είπατε;Ναι ακριβώς έτσι,αντι να είναι αυτονόητη και αυτόματη η διακοπή της παροχής ύδρευςης όταν δεν πληρώνονται τα τέλη,μπαίνει ο κανονισμός στη λογική του πελατειακού συστήματος δηλαδή όποιος μας ψήφισε θα μας ξαναψηφίσει και όποιος δε μας ψήφισε ας ρίξει τα μούτρα του κι ας μπει στη διαδικασία της συναλλαγής.
3)Βάσει κανονισμού(αρθρο 8)απαγορεύεται η έκδοση αδείας παροχής νερού από τους κεντρικούς αγωγούς πλήρωσης και πρώτης διανομής της δεξαμενής συλλογής νερού.
Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δεκάδες παράνομες παροχές που φεύγουν από τους κεντρικούς αγωγούς,μπορεί να μας πληροφορήσει η νέα διεύθυνση του δήμου πόσες έχει κλείσει και πόσα πρόστιμα έχει επιβάλει;
4)Βάσει του άρθρου 10 του κανονισμού υδρευσης,σε περίπτωση αυθαίρετης σύνδεσης χωρίς την άδεια του Δήμου επιβάλλεται πρόστιμο.Θα ειχε ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει ο Δ.Ξηρομέρου πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί και πόσα έχουν εισπραχθεί.
5)Σύμφωνα με το άρθρο 21 του κανονισμού ύδρευσης το πόσιμο νερό πρέπει να διατίθεται καθαρό και υγιεινό.Είναι σε θέση ο Δ.Ξηρομέρου να εγγυηθεί την καταλληλότητα πόσης του νερού;
6)Στην Αλυζία πολλοί δημότες έχουν πληρώσει και μάλιστα τις αποδείξεις τις έχουν καταθέσει στο δήμο,εν τούτοις εμφανίζονται χρεωμένοι,αρκετοί δε δε μπορούν να πάρουν ούτε φορολογική ενημερότητα.Είναι το γνωστό αγαπημένο θεμα του δημάρχου.
Τι θα γίνει με αυτούς,υπάρχει κάποια πρόβλεψη που να μην μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις;
Όπως καταλάβατε η ξαφνική αλλαγή της δημοτικης αρχής,δημοτική αρχή που αποτελεί την επιτομή της συναλλαγής,δεν έγινε επειδή τους έπιασε ο πόνος για τη νομιμότητα αλλά γιατί οπως σημειώσαμε πιο πάνω κινδυνεύει με τεθεί υπό επιτήρηση και σ´αυτή την περίπτωση μαύρα σύννεφα θα μαζευτούν πάνω από το δημαρχείο.
Μόλις συγκεντρώσει τα ποσά που χρειάζεται(κυρίως από τα ανταποδοτικά νερο,λειβαδιάτικα για τα οποία δε λέει κουβέντα ο νομοταγής κύριος Γαλούνης,νεκροταφεία κλπ) και καταφέρει να ισοσκελίσει τον προυπολογισμό τότε θα ξαναρχίσει το κλείσιμο του ματιού προς τους πολίτες,τότε θα ξεχαστούν τα ηχηρά περί νομιμότητος και βεβαια θα ξαναρχίσει το μοίρασμα με τις απ´ευθείας αναθέσεις και θα ζήσουμε εμείς όπως θα ζήσουμε κι αυτοί πολύ καλύτερα.


0 σχόλια:

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.