1.600.000 ευρώ τα χρέη των δημοτών προς τον Δήμο Ξηρομέρου..!

 • στις Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2017 -
 • 2 σχόλια


 Στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών σχετικά με τα χρέη του Δήμου Ξηρομέρου, τον προϋπολογισμό και το δάνειο που προτίθεται να πάρει, υπάρχει  μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να σταθούμε  και που δεν αναφέρθηκε τόσο στην κριτική της αντιπολίτευσης. Kατά την γνώμη μας αποτελεί κομβικό σημείο για το μέλλον αυτού του Δήμου.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου και στην συζήτηση του θέματος για λήψη  (νέας) απόφασης σχετικά με τα δημοτικά τέλη, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης  στην εισήγηση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα χρέη των δημοτών  προς το Δήμο Ξηρομέρου φτάνουν το 1.600.000 ευρώ!
Εντυπωσιακά μεγάλο ποσό  θα πούμε εμείς. Αν είχε καταφέρει ο Δήμος να εισπράξει τα μισά δεν θα χρειάζονταν να πάρει δάνειο είπε κάποιος. Σωστά. Όχι όμως μόνο..
Πως όμως φτάσαμε μέχρι δω; Ευθύνες έχουν ΟΛΕΣ οι δημοτικές αρχές, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος, με την ανοχή των οποίων το χρέος διογκώθηκε. Τι γίνονταν δηλαδή; Έκαναν τα στραβά μάτια και δεν λάμβαναν μέτρα, δεν επέβαλαν κυρώσεις κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παράνομες παροχές που όλοι ξέρουν τον αριθμό τους και που ακριβώς είναι, κανένας όμως δεν πάει να τις κλείσει....

Τώρα όμως τι γίνεται; Πως θα καταφέρει ο Δήμος να εισπράξει έστω ένα μέρος από αυτές τις οφειλές; Θα πρέπει να λάβει μέτρα. Ένα από αυτά, όπως ανακοινώθηκε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, είναι να στέλνει τα χρέη των δημοτών   άνω των 800 ευρώ στην αρμόδια ΔΟΥ. Φτάνει όμως αυτό; θα πρέπει να  προχωρήσει στο σφράγισμα των παροχών όσων χρωστάνε. Θα το κάνει; Μια άλλη πρόταση είναι να δημοσιοποιούνται τα  ονόματα των μεγαλοοφειλετών (π.χ πάνω από 3.000 ευρώ) αν φυσικά αυτό επιτρέπεται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Από τι φαίνεται πολλοί συνδημότες μας δεν μπήκαν στην τελευταία ρύθμιση για τις οφειλές προς τους Δήμους ή και να μπήκαν δεν συνέχισαν να πληρώνουν
Υπάρχουν ειδικά στην σημερινή εποχή και δημότες που δυσκολεύονται να πληρώσουν, υπάρχουν όμως και άλλοι  που ενώ έχουν δεν πληρώνουν εσκεμμένα γιατί έτσι έχουν μάθει..   
Εάν θέλει ο Δήμος να εισπράξει  θα πρέπει λάβει άμεσα μέτρα χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος. Αλλιώς θα διαιωνίζεται μια κατάσταση που όσο περνάει ο καιρός θα χειροτερεύει. Ο χρόνος θα δείξει τι θα καταφέρει...
 
 

   

2 σχόλια:

 1. Ούτε 10 τα εκατό δεν θα πάρει από αυτά Βασίλη να είσαι σίγουρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάπως έτσι φτάσαμε
  και στα 350 δις ευρώ δημόσιο εξωτερικό χρέος.
  Η κληρονομιά των δύο Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ
  και τώρα δεν μας αρέσει ο Αλέξης γιατι δέν καταφερε
  να μας ξεχρεώσει μεσα σε ένα χρόνο οπως εμεις θελουμε.
  Μπράβο μας ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.