Συνάντηση Δημάρχου Ερ.Γαλούνη με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων με πολλές υποσχέσεις/AΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS
ΦΩΤΟ: Τζένη Παπαδημητρίου 

         Με προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου, συναντήθηκε χθές Τετάρτη 15.3.2017, ο Δήμαρχος Ερωτόκριτος Γαλούνης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αστακό. 
     Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι 4 Αντιδήμαρχοι, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στην καθημερινότητα των δημοτών, τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και επί μέρους προβλήματα κάθε χωριού.
     Την εισαγωγή στην συζήτηση που ακολούθησε, έκανε πρώτος ο δήμαρχος Γαλούνης ο οποίος είπε πως ήταν λάθος που δεν εχει δοθεί μέχρι στιγμής η παγία Χιλίων (1.000) ευρώ στους προέδρους κατ έτος για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και πως σύντομα θα δοθεί.......
  .....τους ενημέρωσε ότι έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί στους οφειλέτες για την εξόφληση των βεβαιωμένων οφειλών τους για νερό και ότι σύντομα θα προχωρήσουν στη δέσμευση των ΑΦΜ και των λογαριασμών, τους υποσχέθηκε ότι θα συγκαλούνται σε τακτική βάση γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά, ότι οι συμβατικοί λαμπτήρες θα αλλαχθούν με led και θα γίνει τοποθέτηση πυκνωτών στα αντλιοστάσια για οικονομία ρεύματος, ότι θα γίνουν γήπεδα με χόρτο σε κάθε δημοτική ενότητα και τοποθέτηση εξεδρών στο γήπεδο Αστακού και κατέληξε ότι 3 μεγάλα έργα εσωτερική οδοποιία Αστακού, δίκτυο ύδρευσης Αστακού και ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα έχουν ενταχθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.
        Τους ενημέρωσε ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός Αστακού θα παραδοθεί εντός του 2017 και ότι Δημοτικά Σφαγεία Αστακού είναι σχεδόν έτοιμα αλλά χρειάζονται 440.000 € για βιολογικό καθαρισμό.
       Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Ερωτόκριτος Γαλούνης ανέφερε ότι αναμένεται η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για να απασχοληθούν στο δήμο 60 άτομα και ότι θα ορκιστούν 3 νέοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στο Δήμο (2 χειριστές και 1 τοπογράφος). 
       Για το δίκτυο νερού του Πρώην Συνδέσμου Υδρεύσεως Κοινοτήτων Ξηρομέρου (ΣΥΚΞ), ανέφερε ότι γράφτηκε το ποσό των 9.000 ευρω στο προυπολογισμό για βλάβες, σύντομα θα γίνει ξεχωριστή συνάντηση με τους προέδρους για το ΣΥΚΞ και ότι θα γίνει ελεγχος για παράνομες παροχές.

        Με την σειρά τους οι πρόεδροι ζήτησαν από την δημ. Αρχή να τους στηρίξει σε θέματα καθημερινότητας, δίνοντας άμεσα λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν, όπως στην καθαριότητα, στον φωτισμό, στην οδοποιία, στην υδροδότηση, κ.α. 
        Ενδεικτικά να αναφέρουμε εν συντομία μερικες απο τις τοποθετησεις των προέδρων όπως: Στάμος Τζογάνης-Σκουρτού για τα πυρόπληκτα, Ιωάννα Βέρρη-Μύτικας για φωτισμό, Γιάννης Χρόνης-Χρυσοβίτσα για ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας, Λιγνός Θανάσης-Καραϊσκάκης για τα σφαγεία, Βασίλης Πολύζος-Βάρνακας για τοιχίο, Κωνσταντίνος Ράπτης-Στρογγυλοβουνίου για δρόμο βαλόστρατο, Θεόδωρος Ζαρκαδούλας-Μπαμπίνης για την υδροδότηση ΣΥΚΞ, Δήμος Τάγκας-Αγραμπέλου για την ύδρευση, Δημήτρης Ζαρκαδούλας -Βλυζιανών για το ιντερνετ, Δημήτρης Χολής-Βασιλόπουλο για 5χ5, Τάκης Παπούλιας Πρόδρομος για δεξαμενή νερού, κ.α. 

Παρόντες ήταν οι πρόεδροι απο: 
Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αστακού Νίκος Καλλισώρας 
και οι πρόεδροι Τοπικών κοινοτήτων, ως: 
Στάμος Τζογάνης-Σκουρτού, Τάκης Παπούλιας Πρόδρομος, Γιάννης Φλωρόπουλος-Φυτείες, Ιωάννα Βέρρη-Μύτικας, Γιάννης χρόνης-Χρυσοβίτσα, Νίκος Τριάντης- Μαχαιράς, Λιγνός Θανάσης-Καραϊσκάκης, Κώστας Τριποτσέρης-Παναγούλα, Γιώργος Λιοντάκης-Αρχοντοχώρι, Βασίλης Πολύζος-Βάρνακας, Σπύρος Κράββαρης-Κανδήλας, Κωνσταντίνος Ράπτης-Στρογγυλοβουνίου, Ευάγγελος Σπανός -Παλαιομάνινας, Θεόδωρος Ζαρκαδούλας-Μπαμπίνης, Δημήτρης Χολής-Βασιλόπουλο, Δήμος Τάγκας-Αγραμπέλου, Δημήτρης Ζαρκαδούλας -Βλυζιανών.  

Απουσίαζε ο πρόεδρος Νίκος Ζαρέντης-Παπαδάτου.
 


 

1 σχόλιο:

  1. TI TON ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΖΑΡΕΝΤΗ ΠΑΝΤΑ ΑΠΩΝ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ......ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.