Η γιορτή στον παλιό Βάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)


 


 BINTEO:ΒΑΣΩ ΠΑΠΠΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕWΣ), ΒΑΣΩ ΠΑΠΠΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η γιορτή του Αγίου Αθανάσιου στον παλιό Βάρνακα χθες την Πρωτομαγιά. Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού τίμησε το ιστορικό εκκλησάκι, καθώς επίσης τον τόπο και τους ανθρώπους που έζησαν εκεί, από τους  οπλαρχηγούς μέχρι τους τελευταίους κατοίκους της δεκαετίας του '50, έναν τόπο γεμάτο ιστορία και μνήμες. Τίμησε  ακόμα λόγω και την ημέρας την ξηρομεριτικη γη, ένα φυσικό τοπίο πανέμορφο,μεγαλοπρεπές.

Δεκάδες κάτοικοι από την περιοχή ανέβηκαν στο χώρο, έφαγαν και γλεντησαν κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και ήπιαν νερό από τις πηγές του χωριού και χάρηκαν την ανθισμένη φύση.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερ.Γαλούνης, οι Αντιδήμαρχοι Π.Γκόλιας και Β.Τσάρκος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών Λευτέρης Μάντζαρης , οι πρόεδροι των Τ. Κ Βάρνακα Β.Πολύζος, Σκουρτούς Σ.Τζογάνης, Χρυσοβίτσας  Γ.Χρόνης,  από την  Αμφικτιονία Ακαρνάνων  ο αντιπρόεδρος Στέλιος Ντίνος .

Και του χρόνου... 
 

   


   

   

0 σχόλια:

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.