Στον Αστακό ο Π.Κουρουμπλής. Συναντήθηκε με την Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου.


 Π.Κουρουμπλής:  «Έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για την πώληση- αξιοποίηση του Πλατυγιαλίου»


Τον Αστακό επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 26 Μαΐου  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Παναγιώτης Κουρουμπλής,  λίγο πριν αναχωρήσει για  την Ιθάκη προκειμένου να συμμετάσχει  στο Ειδικό Θεματικό Συνέδριο με θέμα: «Τουρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο».

 Ο κ.Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ.Ερωτόκριτο Γαλούνη.
Συγκεκριμένα στις 3 το μεσημέρι ο Υπουργός με τους συνεργάτες του συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τη Δημοτική Αρχή όπου τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν την περιοχή του Ξηρομέρου.
Η Δημοτική Αρχή μέσω του Δημάρχου κ.Γαλούνη έθεσε μια σειρά ζητημάτων τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν όπως:To αλιευτικό καταφύγιο, η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης λιμένα Aστακού η μεταφορά του τμήματος του Λιμεναρχείου στον Αστακό, η δημιουργία ΕΚΑΒ. Επιπροσθέτως ζητήθηκε η στήριξη του Υπουργού για την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του έργου Πλατυγιάλι – Αστακός, ενώ εκτενή συζήτηση έγινε και για  το Λιμάνι Πλατυγιαλίου..

 Ο Υπουργός δεσμεύτηκε   για την ένταξη δύο έργων, Α) «Βελτίωση Αλιευτικού Καταφυγίου Αστακού» ( προϋπολογισμού 100.000, €). και  Β) «Συντήρηση – Αποκατάσταση τμήματος χερσαίας ζώνης Λιμένα Αστακού» (προϋπολογισμού 104.907,00 €).

Υποστήριξε επίσης ότι θα αγωνιστεί σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο  για το έργο Πλατυγιάλι- Αστακός, χαρακτηρίζοντάς το, έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή καθώς για το έργο Προφήτης Ηλίας –Άγιος Δημήτριος, δηλαδή τη σύνδεση του Αγρινίου και της ενδοχώρας με τα δυτικά παράλια.

 Μάλιστα ο κ.Κουρουμπλής ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για την πώληση- αξιοποίηση του Πλατυγιαλίου, στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, υπονοώντας προφανώς πως τις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες

Ακολούθησε γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα του Αστακού.

 

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑΕΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΗΖΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΣΕ ΕΛΗΝΗΚΕ ΛΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.