«ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ» Νεκροταφείο Μύτικα Κοπάδια αδέσποτων ζώων σπάνε και ρυπαίνουν τα ιερά μνήματα μας!

  • στις Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2017 -
  • 0 σχόλια


 Σχετική εικόνα

 Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε  στις οργισμένες πληροφορίες συμπολιτών μας, ότι αδέσποτα κοπάδια ζώων, μπαίνουν στο Νεκροταφείο του Μύτικα και βεβηλώνουν τον Ιερό χώρο, σπάζοντας και ρυπαίνοντας τους τάφους των  προσφιλών νεκρών μας.

 Μαζί ,οι παρακάτω υπογραφόμενες,  επιστρεφθήκαμε αμέσως το Νεκροταφείο και μείναμε έκπληκτες, όταν αντικρίσαμε κοπάδια προβάτων, ανενόχλητα,  ποδοπατώντας, σπάζοντας και ρυπαίνοντας τους τάφους, έβοσκαν μέσα στο Νεκροταφείο, όπου αναπαύονται οι ψυχές των αλησμόνητων νεκρών μας. Πλησιάσαμε τον τάφο των γονιών μας. Μας έπιασαν τα κλάματα. Σπασμένος ο Σταυρός και  το κουβούκλιο, πεταμένο το καντήλι και τα θραύσματα των μαρμάρων του τάφου σκορπισμένα, ενώ η ρύπανση ολοκλήρωνε τον βανδαλισμό.

  Λυπηρό και επονείδιστο φαινόμενο! Φωνάζουν οι ψυχές των νεκρών μας. Γιατί τέτοια προσβολή, και τέτοια απαξίωση και ασέβεια ση μνήμη μας! Εσείς οι άνθρωποι μας είστε ζώντες ή νεκροί ζώντες;

Τι να τους απαντήσουμε! Μόνο μία απάντηση μας αρμόζει: ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ. «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».

  Και εξηγούμαστε: Τα Νεκροταφεία υπάγονται στην αρμοδιότητα των Δήμων, στους οποίους οι Πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη. Αν τους ρωτήσουμε  γιατί μένουν αδιάφοροι στο θλιβερό αυτό φαινόμενο;

Θα μας απαντήσουν με το αρχαίο ρητό του Αρχιμήδη «Μη μου τους κύκλους τάραττε!» Και πάλι ««ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».

Ο Τοπικός Δασοφύλακας  πως ανέχεται αυτό το συνεχιζόμενο  φαινόμενο αδέσποτα κοπάδια να περιφέρονται νύχτα και μέρα και να προξενούν καταστροφές σε περιουσίες ακόμη και στο Νεκροταφείο μας;

Δεν γνωρίζουμε αν αρμοδιότητα για τα αδέσποτα αιγοπρόβατα και βοοειδή έχει και η Αστυνομική Αρχή;

    Με τον δέοντα σεβασμό απευθυνόμαστε και στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κκ Κοσμά και ρωτάμε: Όταν, Σεβασμιότατε, ποδοπατούνται και ρυπαίνονται τα σύμβολα της Πίστης μας  οι Σταυροί, οι Ιερές Εικόνες και τα καντήλια των μνημείων μας, δεν ευαισθητοποιείται η Εκκλησία; Δεν ευαισθητοποιούνται οι τοπικοί Εφημέριοι; Καμία ευαισθησία για την βεβήλωση των τάφων και των ιερών συμβόλων της θρησκείας μας στο Νεκροταφείο Μύτικα!

    Η οργή και η αγανάκτηση όχι μόνο η δική μας αλλά ολόκληρης της κοινωνίας μας, που θα λάβει διαστάσεις και στους οπουδήποτε του εσωτερικού και εξωτερικού, αποδήμους μας, μόλις το πληροφορηθούν από τους συγγενείς τους και από το παρόν, το οποίο θα δημοσιεύσομε και θα κοινοποιήσουμε  προς κάθε αρμόδιο. Τι να πούμε!

Ακόμη και στη Βορειοήπειρό μας, οι αδελφοί μας Βορειοηπειρώτες  στους τάφους των Ελλήνων Ηρώων μας,  που άφησαν τα κόκαλα τους στην Αλβανία,  τους φυλάνε του τάφους και τους ανάβουν και το καντήλι τους.  Μεγαλείο ψυχής και σεβασμός στα Ελληνοχριστιανικά Ιδεώδη!

 Τελειώνοντας για όλο αυτό το θλιβερό φαινόμενο, που δεν ευελπιστούμε, ότι θα λάβει τέλος και θα συνεχιστεί, καταλήγουμε στο συμπέρασμα και πρέπει να μας μιμηθούν και άλλοι συμπολίτες μας, ότι μία λύση μόνο υπάρχει: Να απευθυνθούμε ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής του Πρωτοδικείου Λευκάδας κατά του Δήμου και κάθε άλλου υπεύθυνου. Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Μόνο έτσι θα ησυχάσουν οι ψυχές των προσφιλών μας νεκρών, εκεί που αναπαύονται, από τα ποδοπατήματα και τις ρυπάνσεις των ζώων αλλά και από την ασεβή αδιαφορία των αρμοδίων και των ιδιοκτητών των ζώων. αλλά θα ησυχάσουν και οι δικές μας ψυχές και η συνείδηση μας, αφού τις νύχτες στα όνειρά  μας έρχονται οι αθάνατες μορφές τους και μας φωνάζουν: Εσείς τι κάνετε; Μας ξεχάσατε; Τους απαντάμε ΟΧΙ….   ΠΟΤΕ. Μα ΠΟΤΕ…..

  ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ  ΣΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ  ΟΙ  ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!

Μύτικας 14/11/2017ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ν. ΝΤΑΗ

ΙΩΑΝΝΑ Σ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΗ

0 σχόλια:

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.