Ιστορικό ντοκουμέντο. Η δημιουργία του Μύτικα (επιστολή Δαμιράλη).

  • στις Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 -
  • 1 σχόλια
Φωτο από τη Έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρνακα την επιμέλεια της οποίας είχε η Βάσω Παππά   
 Ένα έγγραφο ιστορικό ντοκουμέντο μας έστειλε ο κ. Σωτήριος Κασσανός από τον Αστακό, ερευνητής των Γενικών Αρχείων του Κράτους όπως μας είπε ο ίδιος. Οι κάτοικοι των "πέριξ τούτων χωρίων του Ξηρομέρου (Μπαμπίνης, Ζάβιτσας, Μερδινίκου, Κανδήλας, Βάρνακα και άλλων) το έτος 1829, εκφράζουν την επιθυμία τους να κατοικήσουν στην θέση που ονομάζεται Μύτικας. Ένας τόπος που είναι όμορφος και ωραίος όπως τον χαρακτηρίζουν και ελπίζουν να εξελιχθεί σε εμπορική πόλη. Θα πρέπει όμως να γίνουν τα αναγκαία έργα, όπως ένας "Χάνδαξ" για να φεύγουν τα νερά στην θάλασσα. Την επιστολή τους την στέλνουν στον Προσωρινό Διοικητή της Επαρχίας Ξηρομέρου Μάρκο Δαμιράλη ο όποιος στέλνει το αίτημα τους στον Πληρεξούσιο τοποτηρητή της Κυβερνήσεως. Πρόκειται ουσιαστικά για την δημιουργία του οικισμού του Μύτικα.
Δείτε το

            


1 σχόλιο:

  1. Ο Σωτήρης έχει διεξάγει μεγάλη έρευνα για την ιστορία της περιοχής του Ξηρομέρου.Μακάρι κάποια στιγμή να εκδόσει και ένα βιβλίο,θα μάθουμε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.