Νίκος.Ι.Τζογάνης: Σκληρή κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου.
Κύριε Δήμαρχε

Μας είχατε καλέσει στης 11/12/2017 για να συζητήσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού χωρίς να μας το έχετε δόση για να ενημερωθούμε και να μπορέσουμε να σας κάνουμε προτάσεις και τυχόν διορθώσεις επ’ αυτού.

Κατά την προσφιλή σας μέθοδο ενώ την πρόσκληση μας τη στείλατε αρκετά νωρίς πάνω από 10ημέρες το προσχέδιο του προϋπολογισμού μόλις  μπήκαμε στην αίθουσα. Oύτως ώστε να μην προλάβουμε να ενημερωθούμε και να το ψηφήσουμε στα τυφλά.

Κύριε Δήμαρχε πέρασαν τρία χρόνια που διοικείται αυτόν τον δήμο, το μόνο που καταφέρατε είναι να εξοφλήσετε ένα μεγάλο γραμμάτιο με το αθλητικό κέντρο του Αστακού. Τα χωριά μαράζωσαν ο Αστακός το ίδιο καθώς και ο Μύτηκας..    .

Νερό δεν υπάρχει κάθε τόσο μας μιλάτε για ζημιές, Αγροτικοί Δρόμοι εγκαταλελειμμένοι στην τοίχοι τους .

Δεν μπορεί ο κόσμος να πάει στις δουλειές τους, Αστακός γέμισε λακκούβες και η θήλασα βρομάει. Παρ’ ότι υδρίθηκε Λιμενικό Ταμείο στον Αστακό με ενέργειες του Κύριου Σαμαρά και αντί να το χρησιμοποιήσετε για την ανάπτυξη του Αστακού το χρησιμοποιείται για αναθέσεις κολλητών σας σύμφωνα με τις καταγγελίες του σύμβουλου Γαλάνη.

Το μόνο που καταφέρατε αυτή την τριετία είναι να κάνετε 2.300 000 ευρώ αναθέσεις και να σπαταλήσετε το αποθεματικό  του δήμου που παραλάβατε  2.000.000 ευρώ περίπου για καθαρισμούς χερσαίων ζωνών-φρεατίων-νεκροταφείων κ.λπ. και οι χερσαίες ζώνες ακάθαρτες και τα παραλιακά πάρκα σκουπιδότοποι  τα φρεάτια καθώς και τα νεκροταφεία ακαθάριστα και δεν έφταναν όλα αυτά χρεώσατε και το Δήμο με το Δάνειο 1.100.000 ευρώ περίπου που θα αποπληρώσουμε όλοι μαζί χωρίς όμως να απολαμβάνουμε όλοι μαζί τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό και μην μου πείτε για ΔΕΗ και ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ .Γιατί αν θέλατε να αποπληρώσετε αυτά θα χρησιμοποιούσατε το αποθεματικό και της επιχορηγήσεις του Δήμου και δεν θα τα σπαταλούσατε σε αναθέσεις κολλητών σας για διάφορα μικρό έργα που δεν φαίνονται πουθενά.

Κύριε Δήμαρχε το μόνο που προσφέρεται στον Δήμο αυτό είναι ο μαρασμός και η απαξίωση του. Μιλάμε παραπέρα για Δήμο Ξηρομέρου και όλοι στρίβουν την μούρης τους. Σας είπαμε την  πρώτη φορά που κάναμε διαβούλευση για νερό και αγροτική οδοποιία τίποτα από αυτά δεν κάνατε μα δεν κάνατε και ένα αναπτυξιακό έργο.

Τώρα λίγα λόγια για τα πυρόπληκτα. Κύριε Δήμαρχε είχαν ενταχθεί επί Δημαρχίας Σαμαρά γύρω στα 2.000.000 ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου τα μόνα που απορροφήθηκαν ήταν 60.000 ευρώ τα υπόλοιπα τη έγιναν?.Να σας πω εγώ κύριε δήμαρχε δεν φροντίσατε να κάνετε τις περιβαλλοντολογικές μελέτες και τα έργα απεντάχθησαν παρά τις επαννηλιμένες γραπτές οχλήσεις της περιφέρειας .Για το χωριό μου κύριε δήμαρχε εισπράττεται από την κεντρική διοίκηση Σ.Α.Τ.Α και δεν έχετε κάνει τίποτα ούτε ένα ευρώ δεν έχετε αποδώσει από αυτά  και βάση νόμου οφείλατε.

Έφτασαν στο σημείο οι χωριανοί να μαζέψουν υπογραφές που σας υπέβαλαν για να τους καθαρίσετε τους δρόμους για να πάνε στα χωράφια τους και εσείς τους αγνοήσατε. Νερό κάθε τρεις και λίγο κόβετε. Μιά μέρα τρέχουν οι βρίσεις και δέκα δεν τρέχουν. Παρακαλώ να ανακαλέσετε αυτά που είπατε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν έχετε καμία ευθύνη για τον ΣΥΚΞ γιατί είναι αυτόνομος οργανισμός. Τότε τα χρήματα γιατί τα εισπράττεται?.

Πολλά είχα να σας πω ακόμα ένα μόνο θα σας επισημάνω  να  μην ψεύδεστε συνεχώς στο δημοτικό συμβούλιο και να αποποιείστε τις ευθύνες σας .Το μόνο που έχετε να προσφέρεται για το καλό του δήμου είναι να παραιτηθείτε όσο είναι ακόμα νωρίς για να μην επέλθει οριστικός θάνατος του δήμου. Και να σταματήσετε τις καταγγελίες που κάνετε στο ΙΚΑ και τις εφορίες σκάβοντας το λακο αλουνων γιατί εσείς θα πέσετε πρώτος μέσα .


ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ


Νικος Ι Τζογανης

0 σχόλια:

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.