Συνάντηση για το βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου στο Υπ. Περιβάλλοντος

 • στις Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 -
 • 1 σχόλια

Ο Υφυπουργός, κ. Γιώργος Δημαράς, με καταγωγή από το Μεσολόγγι υποδέχθηκε στο γραφείο του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η Αμαδρυάδα».

Προϊόν της συνάντησης του κ. Δημαρά με τα μέλη του Συλλόγου ήταν η ελπίδα της σωτηρίας του βελανιδοδάσους Ξηρομέρου. Μάλιστα, ο Υφουπουργός Περιβάλλοντος, ως οικολόγος έδειξε κατανόηση και ευαισθησία στο ζήτημα της οικολογικής καταστροφής που γίνεται στο περιβάλλον του Ξηρομέρου και στο δάσος βελανιδιάς Ξηρομέρου.
Από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο κλίμα, ο κ. Δημαράς δεσμεύτηκε να ενεργήσει στην κατεύθυνση της πάταξης του λαθρεμπορίου ξύλων από το δάσος βελανιδιάς Ξηρομέρου, της λαθροξύλευσης και της ασυδοσίας που επικρατεί στην περιοχή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η Αμαδρυάδα» ευχαριστεί τον Υφυπουργό για την συνάντηση και για το ενδιαφέρον του και την αγάπη που δείχνει για το δρυοδάσος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και θα είναι στην διάθεση του προκειμένου να βοηθήσουν στο σταμάτημα του εγκλήματος της καταστροφής της βελανιδιάς στο Ξηρόμερο.
 
 

1 σχόλιο:

 1. Σε θέματα που αφορούν την αναβάθμιση-ανάπλαση δημοτικών χώρων πρασίνου, διάνοιξη ή συντήρηση αντιπυρικών ζωνών και γενικότερα σε ότι αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε περιοχές του δήμου μας, θα πρέπει στην διαμόρφωση αυτών αποφάσεων να γνωμοδοτούν και τα προεδρεία των περιβαλλοντικών συλλόγων του δήμου μας, ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να είναι συνθετότερες άρα καλύτερες αποφάσεις και αποτελεσματικές.
  Η προχειρότητα και η βιασύνη στις αποφάσεις οδηγεί στην αναποτελεσματικότητα και την αποτυχία.
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ολα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.